O liczbie 1119 (tysiąc sto dziewiętnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 119
  • Zapis rzymski: MCXIX
  • Zapis słowny: tysiąc sto dziewiętnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto dziewiętnaście kontaktów.
  • Tysiąc sto dziewiętnaście kolorowych truskawek.
  • Kupiłem szklankę za tysiąc sto dziewiętnaście złotych.
  • Tysiąc sto dziewiętnaście kolegów zawsze skusi się owoce.
Cyfra 1119 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 33.451
  • Potęga2: 1252161
  • Potęga3: 1401168159