O liczbie 1121 (tysiąc sto dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 121
  • Zapis rzymski: MCXXI
  • Zapis słowny: tysiąc sto dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto dwadzieścia jeden szkodników.
  • Tysiąc sto dwadzieścia jeden ciemnych okien.
  • Sprzedałem borówkę za tysiąc sto dwadzieścia jeden złotych.
  • Tysiąc sto dwadzieścia jeden kolegów zarobiło ciężko pracując.
Cyfra 1121 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 33.481
  • Potęga2: 1256641
  • Potęga3: 1408694561