O liczbie 996 (dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 996
  • Zapis rzymski: CMXCVI
  • Zapis słowny: dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć wiśni.
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć piwnych głośników.
  • Sprzedałem portmonetkę za dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt sześć koleżanek ma uczulenie na truskawki.
Cyfra 996 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 31.559
  • Potęga2: 992016
  • Potęga3: 988047936