O liczbie 992 (dziewięćset dziewięćdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 992
  • Zapis rzymski: CMXCII
  • Zapis słowny: dziewięćset dziewięćdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt dwa punktów.
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt dwa granitowych chlebów.
  • Sprzedam myszkę za dziewięćset dziewięćdziesiąt dwa złote.
  • Dziewięćset dziewięćdziesiąt dwa osób zapewne lubi chodzić na wagary.
Cyfra 992 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 31.496
  • Potęga2: 984064
  • Potęga3: 976191488