O liczbie 8880 (osiem tysięcy osiemset osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 880
  • Zapis rzymski: (M)8DCCCLXXX
  • Zapis słowny: osiem tysięcy osiemset osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy osiemset osiemdziesiąt marchewek.
  • Osiem tysięcy osiemset osiemdziesiąt fioletowych cytryn.
  • Sprzedam linijkę za osiem tysięcy osiemset osiemdziesiąt złotych.
  • Osiem tysięcy osiemset osiemdziesiąt osób zapewne uwielbia chodzić na rower.
Cyfra 8880 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 94.234
  • Potęga2: 78854400
  • Potęga3: 700227072000