O liczbie 13320 (trzynaście tysięcy trzysta dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 320
  • Zapis rzymski: (M)13CCCXX
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy trzysta dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy trzysta dwadzieścia truskawek.
  • Trzynaście tysięcy trzysta dwadzieścia szarych komputerów.
  • Kupuję laptop za trzynaście tysięcy trzysta dwadzieścia złotych.
  • Trzynaście tysięcy trzysta dwadzieścia przyjaciół zapewne nie lub chodzić na grzyby.
Cyfra 13320 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 115.412
  • Potęga2: 177422400
  • Potęga3: 2363266368000