O liczbie 888 (osiemset osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 888
  • Zapis rzymski: DCCCLXXXVIII
  • Zapis słowny: osiemset osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemset osiemdziesiąt osiem punktów.
  • Osiemset osiemdziesiąt osiem piwnych pomidorów.
  • Sprzedałem ołówek za osiemset osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Osiemset osiemdziesiąt osiem koleżanek nie pójdzie do szkoły.
Cyfra 888 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 29.799
  • Potęga2: 788544
  • Potęga3: 700227072