O liczbie 1421 (tysiąc czterysta dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 421
  • Zapis rzymski: MCDXXI
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta dwadzieścia jeden kulek.
  • Tysiąc czterysta dwadzieścia jeden ciemnych limetek.
  • Kupiłem płytę za tysiąc czterysta dwadzieścia jeden złotych.
  • Tysiąc czterysta dwadzieścia jeden przyjaciół z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 1421 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 37.696
  • Potęga2: 2019241
  • Potęga3: 2869341461