O liczbie 203 (dwieście trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 203
  • Zapis rzymski: CCIII
  • Zapis słowny: dwieście trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście trzy myszek.
  • Dwieście trzy marmurowych Ipodów.
  • Kupię portmonetkę za dwieście trzy złote.
  • Dwieście trzy kolegów nie poszło dziś do biura.
Cyfra 203 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 14.248
  • Potęga2: 41209
  • Potęga3: 8365427