O liczbie 8427 (osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 427
  • Zapis rzymski: (M)8CDXXVII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem szkodników.
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem jasnych ciastek.
  • Sprzedam cienkopis za osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem złotych.
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia siedem koleżanek poszło dziś do biura.
Cyfra 8427 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.799
  • Potęga2: 71014329
  • Potęga3: 598437750483