O liczbie 8425 (osiem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 425
  • Zapis rzymski: (M)8CDXXV
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć MP3.
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć pomarańczowych punktów.
  • Sprzedałem komputer za osiem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć złotych.
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia pięć przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 8425 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.788
  • Potęga2: 70980625
  • Potęga3: 598011765625