O liczbie 4214 (cztery tysiące dwieście czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 214
  • Zapis rzymski: (M)4CCXIV
  • Zapis słowny: cztery tysiące dwieście czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące dwieście czternaście wiśnie.
  • Cztery tysiące dwieście czternaście białe mydła.
  • Sprzedałem truskawkę za cztery tysiące dwieście czternaście złote.
  • Cztery tysiące dwieście czternaście kolegów z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 4214 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 64.915
  • Potęga2: 17757796
  • Potęga3: 74831352344