O liczbie 1054 (tysiąc pięćdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 054
  • Zapis rzymski: MLIV
  • Zapis słowny: tysiąc pięćdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc pięćdziesiąt cztery mydła.
  • Tysiąc pięćdziesiąt cztery czerwone wiśnie.
  • Kupuję płytę za tysiąc pięćdziesiąt cztery złote.
  • Tysiąc pięćdziesiąt cztery przyjaciół nie pójdzie dziś do biura.
Cyfra 1054 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.465
  • Potęga2: 1110916
  • Potęga3: 1170905464