O liczbie 1058 (tysiąc pięćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 058
  • Zapis rzymski: MLVIII
  • Zapis słowny: tysiąc pięćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc pięćdziesiąt osiem bułek.
  • Tysiąc pięćdziesiąt osiem jasnych malin.
  • Kupię myszkę za tysiąc pięćdziesiąt osiem złotych.
  • Tysiąc pięćdziesiąt osiem koleżanek z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 1058 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.527
  • Potęga2: 1119364
  • Potęga3: 1184287112