O liczbie 1059 (tysiąc pięćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 059
  • Zapis rzymski: MLIX
  • Zapis słowny: tysiąc pięćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc pięćdziesiąt dziewięć punktów.
  • Tysiąc pięćdziesiąt dziewięć fioletowych wiśni.
  • Kupiłem podstawkę za tysiąc pięćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Tysiąc pięćdziesiąt dziewięć kolegów na pewno lubi chodzić na grzyby.
Cyfra 1059 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.542
  • Potęga2: 1121481
  • Potęga3: 1187648379