O liczbie 775 (siedemset siedemdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 775
  • Zapis rzymski: DCCLXXV
  • Zapis słowny: siedemset siedemdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedemset siedemdziesiąt pięć liści.
  • Siedemset siedemdziesiąt pięć wyblakłych marchewek.
  • Sprzedałem radio za siedemset siedemdziesiąt pięć złotych.
  • Siedemset siedemdziesiąt pięć kolegów pójdzie dziś do biura.
Cyfra 775 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 27.839
  • Potęga2: 600625
  • Potęga3: 465484375