O liczbie 194 (sto dziewięćdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 194
  • Zapis rzymski: CXCIV
  • Zapis słowny: sto dziewięćdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto dziewięćdziesiąt cztery komputery.
  • Sto dziewięćdziesiąt cztery ciemne borówki.
  • Kupuję lampę za sto dziewięćdziesiąt cztery złote.
  • Sto dziewięćdziesiąt cztery koleżanek z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 194 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 13.928
  • Potęga2: 37636
  • Potęga3: 7301384