O liczbie 369 (trzysta sześćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 369
  • Zapis rzymski: CCCLXIX
  • Zapis słowny: trzysta sześćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzysta sześćdziesiąt dziewięć punktów.
  • Trzysta sześćdziesiąt dziewięć turkusowych ogórków.
  • Kupię ekran za trzysta sześćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Trzysta sześćdziesiąt dziewięć kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 369 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 19.209
  • Potęga2: 136161
  • Potęga3: 50243409