O liczbie 5352 (pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 352
  • Zapis rzymski: (M)5CCCLII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt dwa dyskietek.
  • Pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt dwa szarych Ipodów.
  • Kupiłem pędzel za pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt dwa złote.
  • Pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt dwa osób ma uczulenie na pomidory.
Cyfra 5352 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.157
  • Potęga2: 28643904
  • Potęga3: 153302174208