O liczbie 5356 (pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 356
  • Zapis rzymski: (M)5CCCLVI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć ramek.
  • Pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć jasnych pomidorów.
  • Sprzedaję portmonetkę za pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć koleżanek nie pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 5356 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.185
  • Potęga2: 28686736
  • Potęga3: 153646158016