O liczbie 1338 (tysiąc trzysta trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 338
  • Zapis rzymski: MCCCXXXVIII
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta trzydzieści osiem ciastek.
  • Tysiąc trzysta trzydzieści osiem białych komputerów.
  • Sprzedam wiadro za tysiąc trzysta trzydzieści osiem złotych.
  • Tysiąc trzysta trzydzieści osiem przyjaciół ma uczulenie na truskawki.
Cyfra 1338 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.579
  • Potęga2: 1790244
  • Potęga3: 2395346472