O liczbie 1340 (tysiąc trzysta czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 340
  • Zapis rzymski: MCCCXL
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta czterdzieści pomidorów.
  • Tysiąc trzysta czterdzieści fioletowych kulek.
  • Kupuję szminkę za tysiąc trzysta czterdzieści złotych.
  • Tysiąc trzysta czterdzieści przyjaciół zapomniało nadrobić zadania.
Cyfra 1340 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.606
  • Potęga2: 1795600
  • Potęga3: 2406104000