O liczbie 5213 (pięć tysięcy dwieście trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 213
  • Zapis rzymski: (M)5CCXIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy dwieście trzynaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy dwieście trzynaście truskawek.
  • Pięć tysięcy dwieście trzynaście stalowych pomidorów.
  • Sprzedam pędzel za pięć tysięcy dwieście trzynaście złote.
  • Pięć tysięcy dwieście trzynaście osób nie kupiło biletu.
Cyfra 5213 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.201
  • Potęga2: 27175369
  • Potęga3: 141665198597