O liczbie 7820 (siedem tysięcy osiemset dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 7 820
  • Zapis rzymski: (M)7DCCCXX
  • Zapis słowny: siedem tysięcy osiemset dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedem tysięcy osiemset dwadzieścia świeczek.
  • Siedem tysięcy osiemset dwadzieścia miedzianych chlebów.
  • Kupiłem maczugę za siedem tysięcy osiemset dwadzieścia złotych.
  • Siedem tysięcy osiemset dwadzieścia koleżanek zapomniało przypomnieć sobie zajęć.
Cyfra 7820 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 88.431
  • Potęga2: 61152400
  • Potęga3: 478211768000