O liczbie 4966 (cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 966
  • Zapis rzymski: (M)5MLXVI
  • Zapis słowny: cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt sześć malin.
  • Cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt sześć ciemnych cytryn.
  • Kupuję lampę za cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt sześć złotych.
  • Cztery tysiące dziewięćset sześćdziesiąt sześć kolegów zapewne uwielbia chodzić na narty.
Cyfra 4966 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 70.47
  • Potęga2: 24661156
  • Potęga3: 122467300696