O liczbie 8442 (osiem tysięcy czterysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 442
  • Zapis rzymski: (M)8CDXLII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterysta czterdzieści dwa liści.
  • Osiem tysięcy czterysta czterdzieści dwa pomarańczowych chlebów.
  • Sprzedaję biurko za osiem tysięcy czterysta czterdzieści dwa złote.
  • Osiem tysięcy czterysta czterdzieści dwa kolegów zawsze skusi się pomidory.
Cyfra 8442 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.88
  • Potęga2: 71267364
  • Potęga3: 601639086888