O liczbie 10429 (dziesięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 429
  • Zapis rzymski: (M)10CDXXIX
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć wiśni.
  • Dziesięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć wyblakłych świeczek.
  • Sprzedam płuco za dziesięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Dziesięć tysięcy czterysta dwadzieścia dziewięć przyjaciół poszło do szkoły.
Cyfra 10429 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 102.122
  • Potęga2: 108764041
  • Potęga3: 1134300183589