O liczbie 442 (czterysta czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 442
  • Zapis rzymski: CDXLII
  • Zapis słowny: czterysta czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterysta czterdzieści dwa pomidorów.
  • Czterysta czterdzieści dwa złotych gier.
  • Sprzedam długopis za czterysta czterdzieści dwa złote.
  • Czterysta czterdzieści dwa koleżanek ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 442 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 21.024
  • Potęga2: 195364
  • Potęga3: 86350888