O liczbie 928 (dziewięćset dwadzieścia osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 928
  • Zapis rzymski: CMXXVIII
  • Zapis słowny: dziewięćset dwadzieścia osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset dwadzieścia osiem rzepaków.
  • Dziewięćset dwadzieścia osiem miedzianych ciastek.
  • Sprzedałem portfel za dziewięćset dwadzieścia osiem złotych.
  • Dziewięćset dwadzieścia osiem kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 928 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 30.463
  • Potęga2: 861184
  • Potęga3: 799178752