O liczbie 42138 (czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 138
  • Zapis rzymski: (M)42CXXXVIII
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści osiem bułek.
  • Czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści osiem czarnych świeczek.
  • Kupuję linijkę za czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści osiem złotych.
  • Czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści osiem koleżanek poszło dziś do szkoły.
Cyfra 42138 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 205.275
  • Potęga2: 1775611044
  • Potęga3: 74820698172072