O liczbie 42135 (czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 135
  • Zapis rzymski: (M)42CXXXV
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści pięć limetek.
  • Czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści pięć miedzianych ciastek.
  • Sprzedam okno za czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści pięć złotych.
  • Czterdzieści dwa tysiące sto trzydzieści pięć osób zawsze skusi się marchewkę.
Cyfra 42135 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 205.268
  • Potęga2: 1775358225
  • Potęga3: 74804718810375