O liczbie 4014 (cztery tysiące czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 014
  • Zapis rzymski: (M)4XIV
  • Zapis słowny: cztery tysiące czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące czternaście marchewki.
  • Cztery tysiące czternaście piwne borówki.
  • Kupiłem Ipod za cztery tysiące czternaście złote.
  • Cztery tysiące czternaście koleżanek nie pójdzie do biura.
Cyfra 4014 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 63.356
  • Potęga2: 16112196
  • Potęga3: 64674354744