O liczbie 3436 (trzy tysiące czterysta trzydzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 436
  • Zapis rzymski: (M)3CDXXXVI
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta trzydzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta trzydzieści sześć przycisków.
  • Trzy tysiące czterysta trzydzieści sześć turkusowych komputerów.
  • Kupiłem komputer za trzy tysiące czterysta trzydzieści sześć złotych.
  • Trzy tysiące czterysta trzydzieści sześć koleżanek na pewno nie lub chodzić na narty.
Cyfra 3436 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.617
  • Potęga2: 11806096
  • Potęga3: 40565745856