O liczbie 3390 (trzy tysiące trzysta dziewięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 390
  • Zapis rzymski: (M)3CCCXC
  • Zapis słowny: trzy tysiące trzysta dziewięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące trzysta dziewięćdziesiąt malin.
  • Trzy tysiące trzysta dziewięćdziesiąt szarych punktów.
  • Kupiłem torebkę za trzy tysiące trzysta dziewięćdziesiąt złotych.
  • Trzy tysiące trzysta dziewięćdziesiąt przyjaciół jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 3390 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.224
  • Potęga2: 11492100
  • Potęga3: 38958219000