O liczbie 4746 (cztery tysiące siedemset czterdzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 746
  • Zapis rzymski: (M)4DCCXLVI
  • Zapis słowny: cztery tysiące siedemset czterdzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące siedemset czterdzieści sześć ogórków.
  • Cztery tysiące siedemset czterdzieści sześć miedzianych przycisków.
  • Kupiłem mazak za cztery tysiące siedemset czterdzieści sześć złotych.
  • Cztery tysiące siedemset czterdzieści sześć kolegów gustuje w truskawki.
Cyfra 4746 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 68.891
  • Potęga2: 22524516
  • Potęga3: 106901352936