O liczbie 4748 (cztery tysiące siedemset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 748
  • Zapis rzymski: (M)4DCCXLVIII
  • Zapis słowny: cztery tysiące siedemset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące siedemset czterdzieści osiem mydeł.
  • Cztery tysiące siedemset czterdzieści osiem brązowych ogórków.
  • Kupiłem monitor CRT za cztery tysiące siedemset czterdzieści osiem złotych.
  • Cztery tysiące siedemset czterdzieści osiem osób zawsze skusi się warzywa.
Cyfra 4748 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 68.906
  • Potęga2: 22543504
  • Potęga3: 107036556992