O liczbie 3380 (trzy tysiące trzysta osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 380
  • Zapis rzymski: (M)3CCCLXXX
  • Zapis słowny: trzy tysiące trzysta osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące trzysta osiemdziesiąt liści.
  • Trzy tysiące trzysta osiemdziesiąt zielonych truskawek.
  • Sprzedałem Ipod za trzy tysiące trzysta osiemdziesiąt złotych.
  • Trzy tysiące trzysta osiemdziesiąt osób z naszej szkoły pochodzi ze wsi.
Cyfra 3380 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.138
  • Potęga2: 11424400
  • Potęga3: 38614472000