O liczbie 3372 (trzy tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 372
  • Zapis rzymski: (M)3CCCLXXII
  • Zapis słowny: trzy tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa głośników.
  • Trzy tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa jasnych kulek.
  • Kupiłem parapet za trzy tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa złote.
  • Trzy tysiące trzysta siedemdziesiąt dwa koleżanek z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 3372 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.069
  • Potęga2: 11370384
  • Potęga3: 38340934848