O liczbie 3369 (trzy tysiące trzysta sześćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 369
  • Zapis rzymski: (M)3CCCLXIX
  • Zapis słowny: trzy tysiące trzysta sześćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące trzysta sześćdziesiąt dziewięć robaków.
  • Trzy tysiące trzysta sześćdziesiąt dziewięć kolorowych marchewek.
  • Sprzedałem drzewo za trzy tysiące trzysta sześćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Trzy tysiące trzysta sześćdziesiąt dziewięć osób nie przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 3369 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.043
  • Potęga2: 11350161
  • Potęga3: 38238692409