O liczbie 3141 (trzy tysiące sto czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 141
  • Zapis rzymski: (M)3CXLI
  • Zapis słowny: trzy tysiące sto czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sto czterdzieści jeden jabłek.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści jeden granitowych Ipodów.
  • Sprzedałem flamaster za trzy tysiące sto czterdzieści jeden złotych.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści jeden koleżanek zapomniało przypomnieć sobie zajęć.
Cyfra 3141 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.045
  • Potęga2: 9865881
  • Potęga3: 30988732221