O liczbie 3138 (trzy tysiące sto trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 138
  • Zapis rzymski: (M)3CXXXVIII
  • Zapis słowny: trzy tysiące sto trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sto trzydzieści osiem Ipodów.
  • Trzy tysiące sto trzydzieści osiem turkusowych okien.
  • Kupię klej za trzy tysiące sto trzydzieści osiem złotych.
  • Trzy tysiące sto trzydzieści osiem koleżanek przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 3138 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.018
  • Potęga2: 9847044
  • Potęga3: 30900024072