O liczbie 3015 (trzy tysiące piętnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 015
  • Zapis rzymski: (M)3XV
  • Zapis słowny: trzy tysiące piętnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące piętnaście myszek.
  • Trzy tysiące piętnaście granitowych porzeczek.
  • Sprzedam kredę za trzy tysiące piętnaście złotych.
  • Trzy tysiące piętnaście koleżanek na pewno nie lub chodzić na grzyby.
Cyfra 3015 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 54.909
  • Potęga2: 9090225
  • Potęga3: 27407028375