O liczbie 3012 (trzy tysiące dwanaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 012
  • Zapis rzymski: (M)3XII
  • Zapis słowny: trzy tysiące dwanaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące dwanaście kalkulatorów.
  • Trzy tysiące dwanaście miedzianych liści.
  • Sprzedałem klej za trzy tysiące dwanaście złote.
  • Trzy tysiące dwanaście kolegów zawsze skusi się pomidory.
Cyfra 3012 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 54.882
  • Potęga2: 9072144
  • Potęga3: 27325297728