O liczbie 2949 (dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 949
  • Zapis rzymski: MMCMXLIX
  • Zapis słowny: dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dziewięć MP3.
  • Dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dziewięć czerwonych Ipadów.
  • Kupię klej za dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dziewięć złotych.
  • Dwa tysiące dziewięćset czterdzieści dziewięć kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 2949 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 54.305
  • Potęga2: 8696601
  • Potęga3: 25646276349