O liczbie 1991 (tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 991
  • Zapis rzymski: MCMXCI
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden bułek.
  • Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden czerwonych robaków.
  • Sprzedam borówkę za tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden złotych.
  • Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden kolegów uwielbia owoce.
Cyfra 1991 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.621
  • Potęga2: 3964081
  • Potęga3: 7892485271