O liczbie 2987 (dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 987
  • Zapis rzymski: MMCMLXXXVII
  • Zapis słowny: dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem rzepaków.
  • Dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem miedzianych świeczek.
  • Kupię ekran za dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem złotych.
  • Dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt siedem osób ma uczulenie na owoce.
Cyfra 2987 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 54.653
  • Potęga2: 8922169
  • Potęga3: 26650518803