O liczbie 5377 (pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 377
  • Zapis rzymski: (M)5CCCLXXVII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem limetek.
  • Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem czarnych kalkulatorów.
  • Kupiłem długopis za pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt siedem koleżanek z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 5377 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.328
  • Potęga2: 28912129
  • Potęga3: 155460517633