O liczbie 1452 (tysiąc czterysta pięćdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 452
  • Zapis rzymski: MCDLII
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta pięćdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta pięćdziesiąt dwa punktów.
  • Tysiąc czterysta pięćdziesiąt dwa miedzianych pomidorów.
  • Sprzedałem drukarkę za tysiąc czterysta pięćdziesiąt dwa złote.
  • Tysiąc czterysta pięćdziesiąt dwa przyjaciół na pewno uwielbia chodzić na imprezy.
Cyfra 1452 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 38.105
  • Potęga2: 2108304
  • Potęga3: 3061257408