O liczbie 2323 (dwa tysiące trzysta dwadzieścia trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 323
  • Zapis rzymski: MMCCCXXIII
  • Zapis słowny: dwa tysiące trzysta dwadzieścia trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące trzysta dwadzieścia trzy komputerów.
  • Dwa tysiące trzysta dwadzieścia trzy szarych borówek.
  • Kupię okno za dwa tysiące trzysta dwadzieścia trzy złote.
  • Dwa tysiące trzysta dwadzieścia trzy koleżanek zapewne uwielbia chodzić na narty.
Cyfra 2323 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 48.198
  • Potęga2: 5396329
  • Potęga3: 12535672267