O liczbie 1448 (tysiąc czterysta czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 448
  • Zapis rzymski: MCDXLVIII
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta czterdzieści osiem mydeł.
  • Tysiąc czterysta czterdzieści osiem fioletowych chlebów.
  • Kupuję Iphone za tysiąc czterysta czterdzieści osiem złotych.
  • Tysiąc czterysta czterdzieści osiem przyjaciół zapewne nie lub chodzić na basen.
Cyfra 1448 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 38.053
  • Potęga2: 2096704
  • Potęga3: 3036027392